Categorieën
Uitgelicht

Culinair weekend aan zee

Net terug van een heerlijk weekendje aan zee wil ik graag wat culinaire hoogtepunten delen. We verbleven in Noordwijk, waar diverse leuke strandpaviljoens zijn.  Voor ons blonk er 1 uit; BLU BEACH.

Het terras van Blu Beach is opgedeeld in diverse kamers. Kamers met loungebanken, kamers met tafeltjes en stoelen en kamers met hoge tafels met barkrukken. Binnen valt direct de centraal gelegen bar met roze led-verlichting op. ‘S avonds is dit ook de hoofdkleur van het gehele restaurant.

Het eten, waar het uiteindelijk om draait, is van goede kwaliteit, Als je de entree van het restaurant betreedt loop je direct op de bakken met kreeften, oesters, krabben en de vangsten van de dag liggen uitgestald. Zo zie je welke vis er uiteindelijk op je bordje ligt. Wij hebben gekozen voor de zeewolf. Ook kun je hier terecht voor borrel-bites, saté of hamburger.

image

 

Zaterdag besloten we om even naar Haarlem te rijden en vielen met onze neus in de boter. Van donderdag tot en met zondag stond de markt in het teken van Haarlem Culinair. De markt was omgetoverd tot een culinair walhalla. Zoals je de FoodTruck festivals kent, kennen veel steden inmiddels ook deze variant met “tentjes” waar zich voor een paar dagen restaurants vestigen die allen een paar kleine gerechten aanbieden. De mini-restaurants waren mooi aangekleed en er was een grote diversiteit aan restaurants. Een aantal van de gerechten die wij geproefd hebben zijn; drie-op-een-rij zalm, een gerecht met zalm op 3 verschillende wijzes bereid en basilicumijs. Tonijnsashimi met avodacomousse en ansjovisvinaigrette. En een heerlijke “scrojitto”, een shake van limoenroom met prosecco-sorbetijs, munt en Bacardi.

image

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *