Categorieën
Vis

Citroenrisotto met knoflookgamba’s en sugarsnaps

Ingrediënten;

  • 150/200 gram risotto
  • 1 citroen
  • 1 liter bouillon
  • ca. 25/30 gamba’s
  • 150 gram sugarsnaps
  • 1/2 rood pepertje
  • paprikapoeder
  • peper
  • 2 teentjes gerookte knoflook
  • olijfolie

Kook de sugarsnaps beetgaar en spoel ze af met koud water.

Snij het pepertje in kleine stukjes.

Doe de gamba’s in een schaal en pers de knoflook hierboven uit. Doe er paprikapoeder en peper bij (naar smaak) en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Meng door elkaar en laat even staan.

Bereid de risotto op de traditionele manier. Rasp de schil van de citroen en doe dit bij de risotto. Als laatste gaat het sap van een halve citroen erbij. Meng door elkaar en hou even warm.

Wok de gamba’s samen met de sugarsnaps en het pepertje.

Serveer de risotto met de gamba’s in een diep bord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *