Op de eerste avond van ons verblijf in Casa Adelante bij het Spaanse Sevilla aten wij dit heerlijke stoofgerecht. Zelden heb ik zo’n mals vlees gegeten. Ik ben daarom heel blij dat eigenaresse Monique dit recept met ons wil delen.
Benodigheden voor 8 personen:
- 16 wangen ( 2 stuks p.p.)
- 2 laurierblaadjes met in elk 2 kruidnagel
- 2 bouillonblokjes
- 1 fles rode wijn
- flinke scheut pedro ximenez gereduceerde (als je dit hebt anders niet)
- 1 grote rode paprika
- 1 courgette
- paar wortels
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- gekookt water
- zout en peper
Bestrooi de wangen met zout en peper en bak deze aan in een braadpan. Snij de wortel, courgette, paprika, knoflook en ui fijn en voeg deze toe.
Doe ook alle andere ingrediënten erbij. Giet als laatste de wijn erbij tot het vlees onder staat.
Laat dit lekker zo´n 8 uurtjes pruttelen met de deksel van de pan.
2 reacties op “Varkenswangen”
bij de varkenswangen staat, voeg water bij, maar dat moet de wijn zijn uiteraard….
Dank je voor de reactie. Heb het direct aangepast. Groetjes