Categorieën
Vis

Gegrilde tonijn met chimichurrisaus en courgetti

Chimichurri wordt veel gebruikt in de Argentijnse keuken. Als marinade voor vlees of als saus. Ik heb gekozen voor deze laatste variant en dan in combinatie met vis.

Je kunt de saus op diverse manieren bereiden, de basis bevat altijd olie en (rodewijn)azijn, knoflook, ui en rode peper. Voeg verder kruiden toe.

Mijn  Chimichurri;

  •  15 gram peterselieblaadjes
  • 1/2 rode ui (gesnipperd)
  • 1/2 rood pepertje (fijngesneden)
  • 2 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • vruchtvlees van 1 tomaat (in blokjes gesneden)
  • klein handje bieslook (fijn gesneden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 eetlepel rodewijnazijn
  • zout en peper naar smaak

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng tot saus. Zelf heb ik dit gedaan in een hoge kom met een staafmixer. De saus hoeft niet helemaal glad te zijn. Je kunt ook een vijzel gebruiken als je die hebt. Je serveert de saus koud.

Neem een of twee (bv geel en groen) courgettes en draai hier met de spiraalsnijder courgetti van. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en wok even kort.

Grill een stuk tonijn (ca 75-100 gram pp.)

Serveer de courgetti in een schaal en besprenkel met de chimichurri. Snij de tonijn in plakken en leg deze er bovenop. Doe er nog een klein beetje chimichurri op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *