Categorieën
Geen categorie

Witlofovenschotel met proscuitto en mozzarella

Eind september verscheen het boek “Snelle klassiekers met een twist” van blogster Brenda van BrendaKookt. Iemand die ik al geruime tijd met plezier volg. Natuurlijk lag het boek al snel in mijn keuken en heb ik hier direct labeltjes ingeplakt bij de gerechten die ik snel wilde maken. En dat zijn er nogal wat. Vorige week maakte ik al de snelle erwtensoep en vandaag is deze Italiaans getinte ovenschotel aan de beurt. Mijn twist is dat ik in plaats van gewone aardappelen gekozen heb voor zoete aardappelen om de oranje kleur nog meer te versterken.

Voor 4 personen heb je nodig;

  • 500 gram (zoete) aardappelen geschild en in stukken gesneden
  • 12 kleine of 6 grote stronken witlof gehalveerd
  • 30 gram roomboter
  • 75 gram rode pesto
  • 100 gram proscuitto
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

Kook de aardappelen gaar en giet af. Bewaar wat kookvocht. Kook de witlof beetgaar in ruim water en laat de stronken uitlekken. Halveer ze en haal het harde gedeelte eruit.

Stamp de aardappelen en doe de boter en wat kookvocht erbij. Voeg de rode pesto toe en meng door elkaar. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. Ik vind dit niet nodig door de pesto. Doe dit in de ovenschaal.

Knijp de stronken witlof uit en rol deze in de plakken proscuitto. Leg bovenop de puree. Snij de mozzarella in plakken en leg deze op de witlof. Bestrooi met de pijnboompitten.

Zet ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin kleurt.

In plaats van proscuitto en mozzarella kun je ook kiezen voor ham en kaas en in plaats van de pesto voor mosterd.

imageimageimageimage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *