Categorieën
Slowjuice Smoothies & Zuivel

Yoghurt met compote van sinaasappel, dadels en vijgen

Yoghurt voor ontbijt, voor lunch, tussendoor. Ik lust het op elk moment van de dag. Deze yoghurt met sinaasappelcompote is een echte verwennerij. Ik begin er vandaag mijn dag mee. De compote heb ik gistermiddag gemaakt en in een pot in de koelkast gezet.

Voor de compote heb je nodig;

  • 3 sinaasappels
  • 5 dadels
  • 3 gedroogde vijgen
  • snuf kaneel
  • optioneel wat honing (ik vind zelf de compote zonder zoet genoeg)

Was of boen de sinaasappels schoon en rasp de schil. Zorg dat je geen wit van de schil meeraspt, dit smaakt bitter. Snij de sinaasappels daarna in parten en snij de schil eraf. Snij dan het vruchtvlees tussen de schil uit. Doe dit in een pannetje. Als je dit snijden boven het pannetje doet vang je meteen het sap hierin op.

Snij de dadels en vijgen fijn en voeg dit bij de sinaasappel. Voeg de rasp en kaneel toe en kook dit dan ca. 5 minuten zachtjes. Laat afkoelen en bewaar in een glazen pot in de koelkast. Mocht de compote te nat zijn (wat bij mij het geval was omdat ik teveel sap opgevangen had) dan kun je het even zeven.

Nu komt het leukste gedeelte, het bereiden van mijn ontbijtje;

Vul een glas met een laagje yoghurt, laagje havermout en laagje compote. Herhaal dit eventueel. Heel lekker met wat pure chocolade en noot erop.

De hoeveelheid compote is in principe genoeg om nog een keer van te eten. Dus nog een verwenmomentje voor mij deze week ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *