Categorieën
Boeken

Donna Hay Fast Fresh Simple

De titel van dit boek spreekt met direct aan. Snel, vers en eenvoudig.

Regelmatig zag ik op 24 Kitchen een aflevering van Donna Hay, met zoveel lekkere en eenvoudige recepten dat ik vandaag op zoek ben gegaan naar de boeken.

Fast Fresh en Simple heeft een frisse en zomerse uitstraling. Het lichtblauw komt in het hele boek terug. De gerechten komen hierdoor prachtig uit.

De gerechten zijn zo simpel dat er met gemak 4 gerechten op 1 pagina gaan. Alles helder, duidelijk en beknopt uitgelegd. Elke categorie heeft een hartig en zoet onderdeel. Met al die mooie plaatjes jeuken mijn handen al om aan de slag te gaan.

Categorieën
Boeken

Eat Happy, feel good gerechten in 30 minuten

Tegenwoordig willen veel mensen snel een gezonde maaltijd op tafel zetten. De Britse Melissa Hemsley geeft hiervoor tips en lekkere recepten in dit boek.

Naast 120 recepten is er in het boek ruimte voor kooktips, tips voor tijdsbesparing, wat moet je hebben in je voorraadkast, wat doe je als iets te zout is, wat maak ik met kliekjes. Ze haalt alles uit de kast om het ons gemakkelijk te maken.

Mijn favoriete onderdeel in het boek is “eten uit een kom”, gewoon omdat ik dit zelf heel lekker vind.

Al bladerend door het boek tijdens deze blog krijg ik direct weer zin om een van haar gerechten te maken.

Categorieën
Boeken

Pascale Naessens PuurPascale2

De titel en ondertitel van dit boek geven aan waarom ik dit boek direct in handen had in de boekenwinkel. Puur eten en beter eten is beter leven. Iets waar ik me helemaal bij aansluit. Al jaren kook ik met verse ingrediënten en zonder pakjes en zakjes.

Steeds vaker merk je dat langzaamaan meer mensen terug gaan naar de basis van het koken. Ik word daar blij van. Goede voeding kan zoveel doen en ik denk dat op den duur goede voeding bepaalde medicatie gaat vervangen of ondersteunen. Inmiddels is al aangetoond dat bv. diabetes type 2 om te keren is met de juiste voeding.

Het is zo vreemd dat er nog mensen zijn die denken dat wanneer je gezond “moet” eten dat dit niet lekker kan zijn. Voor mij is gezond eten; ruim groente en fruit, veel variatie, volkorenproducten, minder vlees en nagenoeg geen alcohol en vooral op zijn tijd genieten. Het boek ligt nu open op pagina 162; chocoladetaart 😉

De nadruk bij dit boek ligt op groenten, mijn favorieten. Elke hoofdstuk vertegenwoordigd een hoofdingrediënt, met een aantal lekkere recepten rondom dit ingrediënt die gemakkelijk te maken zijn en niet veel tijd vergen. Wat willen we nog meer.

Het is geen boek met uitsluitend vegetarische recepten, ook vis en lam komen aan bod.

De prachtige sfeerfoto’s nodigen zeker uit om aan de slag te gaan met de gerechten en naast extra informatie over de ingrediënten bevat het boek ook nog andere tips en informatie over voeding in het algemeen.

Gelukkig is het bijna weekend en heb ik de tijd om het eerste gerecht uit het boek te gaan maken.

Categorieën
Boeken

Chef Met Lef

Onlangs ging ik naar de boekenwinkel voor het boek van Jamie Oliver. Dit boek lag er naast en trok direct mijn aandacht. Zou het aan de Chef liggen? Zo’n stoere man die aardig naar je glimlacht?  Wake-up Sil. Het gaat om de recepten.

Het boek nodigt echt uit om door te bladeren. Het heeft een stoere layout met prachtige foto’s. Bij elk gerecht staan goede tips. Het staat vol van lekker, toch wel een beetje, manneneten.

Het bevat 8 verschillende burgers, 6 variaties op de quesadilla, 6 pannenkoekenrecepten, diverse salades, 7 pizza’s en meer dan 10 andere lekkere gerechten, waaronder zoetigheden.

Inmiddels heb ik mijn eerste gerecht uit het boek gemaakt en hier werd het toegejuicht. Er was meteen vraag naar meer. Dat is een goed teken toch?

 

 

Categorieën
Boeken

Jamie Oliver 5 Ingrediënten

Ik heb al een aantal boeken van Jamie in mijn keuken staan en eerlijk gezegd kook ik daar niet zo vaak uit. Toch wilde ik graag dit boek van Jamie erbij hebben omdat dit boek zich onderscheidt van de andere.

Het boek is heel overzichtelijk opgebouwd in de volgende categorieën;

 • salades
 • pasta
 • eieren
 • kip
 • vis
 • groenten
 • rund
 • varken
 • lam
 • rijst en noedels
 • zoetigheid

Het boek bevat 317 pagina’s en bevat heel veel recepten. Elk recept heeft 2 bladzijden. Op de rechterzijde een mooie foto van het gerecht en op de linkerzijde de 5 ingrediënten met de bereidingswijze. Deze laatste is kort en bondig. Geen lange teksten, en zeker niet ingewikkeld.

Al met al een mooi, overzichtelijk, gevarieerd en vooral duidelijk boek. Ik kan niet wachten om het eerste gerecht hieruit te gaan maken.

Categorieën
Boeken

Snelle klassiekers met een twist

Al een tijdje volg ik blogster Brenda van BrendaKookt. Toen ik hoorde dat zij een boek ging uitbrengen wist ik dat dit snel bij mij in de keuken zou liggen.

Dit is een boek waar ik echt blij van wordt. Het is een prachtig dik gebonden boek met mooie foto’s. Het boek is praktisch ingedeeld in categorieën en bevat weinig poespas, maar vooral veel recepten, waar het bij koken in eerste instantie om draait. Soepen, ovengerechten, desserts en meer. Van dagelijkse kost weet Brenda iets bijzonders te maken.

Bij elk recept staat de bereidingstijd en hoeveelheid aangegeven. Het is duidelijk en overzichtelijk, maar bovenal heel uitnodigend. In ieder geval weer voldoende inspiratie om lekkere dingen te maken.

 

Categorieën
Boeken

Inspiralized

Vanmiddag een hele tijd doorgebracht in de boekenwinkel, uiteraard op de kookboekenafdeling ? op zoek naar inspiratie.

Al bladerend in dit boek vallen direct de prachtige foto’s op. Ik zie dat er met de spiraalsnijder zoveel meer kan dan courgetti of wortelslierten. Vooral het hoofdstuk desserts trekt direct mijn aandacht. Er zijn zo al ca. 5 gerechten die ik direct zo willen maken. Ik wordt er enthousiast van.

Ik heb weer nieuwe “INSPIRALISATIE” gevonden

image image image image image image

 

Categorieën
Boeken

Eet als een Expert

Dit boek is echt een topper!

Het boek is vrij nieuw en ik heb het nog niet helemaal gelezen. Het geeft duidelijkheid in de wirwar van voedingshypes en legt uit welke keuzes je juist wel en welke juist niet moet maken. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en gemaakt door diëtisten, voedings- en gezondheidswetenschappers. Diverse producten worden uitgelicht, met vaak verrassende uitslagen. Verder bevat het boek een groot scala aan gezonde recepten.

Wil je leren hoe je gezonder kunt eten, dan kan ik dit boek zeker aanbevelen.

Categorieën
Boeken

Chicks Love Food

De Chicks Love Food recepten haal ik momenteel van hun site. Ze hebben een grote variatie aan recepten. Lekker veel skinny recepten en recepten waar je niet je halve voorraadkast voor nodig hebt.

Chickslovefood-Skinny-Six-kookboek-GROOT-738-738x1042

Categorieën
Boeken

Jamie Oliver

De boeken van Jamie Oliver heb ik al jaren. Vooral zijn no-nonsens kookwijze spreekt me aan. Niet te moeilijk doen en vooral niet te netjes. De manier waarop hij kookt is pure passie.