Categorieën
Vega

Paddestoelenrisotto

Bij de herfst denk ik naast pompoen ook aan paddestoelen. In de supermarkt vind je niet zo’n grote keuze. Breng daarom eens een bezoekje aan de markt of plaatselijke groenteboer. Paddestoelen zijn rijk aan eiwitten, mineralen en vitamines, vooral vitamine B.

Voor deze risotto gebruik ik de cantharel, shiitake, oesterzwam en kastanjechampignon.

Ingrediënten voor 4 personen;

  • risotto
  • diverse paddestoelen
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • roomboter
  • olijfolie
  • bouillon
  • bieslook

Snij de sjalot, bleekselderij en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan met olijfolie. Doe de risotto erbij en roer door totdat de risotto glazig is. Voeg de bouillon toe en zet het vuur lager. Roer af en toe door en zorg dat er voldoende vocht bij blijft. Vul dat zonodig tussendoor aan.

Snij de kastanjechampignons in vieren en doe deze bij de risotto als deze bijna gaar is samen met een flinke lepel roomboter. Meng door elkaar.

Bak in een andere pan in roomboter de overige paddestoelen bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de risotto met daarop de gebakken paddestoelen en wat bieslook.

Mocht je vlees bij dit gerecht willen dan is varkenshaas een goede keuze.

image

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *