Categorieën
Salades Vlees

Taboulehsalade met gegrilde paprika en biefstuk

Onlangs wonnen we in onze wijk een Jamie Oliver kookboekje van de Postcodeloterij. Vandaag maak ik hieruit de tabouleh met gegrilde paprika en biefstuk. In mijn gerecht heb ik bulgur gebruikt in plaats van rijst en geitenkaas in plaats van feta.  Puur een kwestie van smaak. Ook gebruik ik verse paprika in plaats van uit een pot.

Ingrediënten;

  • 150 gram bulgur
  • 15 gram verse muntblaadjes fijngesneden
  • 3 lente-uitjes in fijne ringen gesneden
  • 1 citroen
  • pitjes van een halve granaatappel
  • 25 gram pistachenoten gekneusd in een vijzel
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/2 geel paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 2 dikke biefstukjes van ca. 100 gram per stuk op kamertemperatuur
  • handje mini geitenkaasbolletjes

Bereid de bulgur door deze in een kom te doen hierbij twee keer zoveel kokend water te gieten. Laat ca. 10 minuten staan. Giet de bulgur af en druk het vocht eruit. Laat afkoelen.

Maak de paprika’s schoon en snij in grote stukken. Grill aan  beide kanten in een grillpan en laat ze zachter worden in een afgesloten bakje. Laat afkoelen.

Rasp de citroen en voeg de rasp bij de bulgur. Voeg ook de lente-ui, munt, grootste deel van de granaatappelpitjes en pistachenoten toe en meng door elkaar. Pers de citroen uit en meng het sap door de bulgur.

Grill de biefstuk in een grillpan ca. 2 tot 3 minuten aan beide kanten en laat even rusten. Breng op smaak met peper en zout en snij in plakken.

Maak nu een mooie schaal op door als eerste de gegrilde paprika erop te leggen. Schep hierop de bulgur. Daar bovenop leg je de biefstukplakken. Garneer met de overgebleven granaatappelpitjes, pistachenoten en mini geitenkaasbolletjes.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *