Categorieën
Bijgerechten & Sauzen

Aardappelgratin

Aardappelgratin is rond deze tijd volop kant en klaar verkrijgbaar. Maar wist je dat het helemaal niet moeilijk is om het zelf te maken.

Je hebt nodig;

  • aardappelschijfjes (450 gram voor ongeveer 4 personen)
  • roomboter om de schaal in te vetten
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom de slagroom, melk, knoflook, peper, zout en het ei en klop met een garde door elkaar.

Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in een ingevette schaal en schenk hier het mengsel over. Verdeel de geraspte kaas erover en zet de gratin ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het een goudbruin korstje heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *