Categorieën
Soepen

Pastinaaksoep

Voor 4 koppen soep;
– 500 gram pastinaak
– 1/2 liter bouillon
– 1 appel
– 1 sjalot
– takje verse tijm
– 1 teentje knoflook
– 100 ml kookroom
– 4 dunne plakjes bacon
– 2 groene asperges

Snipper de sjalot en de knoflook en fruit aan in olie.
Schil en snij de pastinaak in blokjes en voeg deze toe. Bak heel even mee. Doe de bouillon erbij en de tijm en breng aan de kook.
Schil ondertussen de appel en snij in blokjes. Ook deze gaat er nu bij. Kook door tot de pastinaak zacht is (totaal ca. 15 minuten)
Voeg de kookroom toe en pureer tot een gladde soep met een staafmixer. Voeg als de soep te dik is wat water of extra bouillon toe.
Snij de bacon in reepjes en bak krokant. Snij de asperges in parten en grill kort in de grillpan.

Schep de soep in een kom en garneer met de asperges en bacon.

Bij ons zijn ze dol op knoflookbrood bij soep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *