Categorieën
Vlees

Indonesische hamburgers

Hamburgers blijven bij ons toch vaak weekend-eten. Lekker gemakkelijk en in allerlei vormen op tafel te zetten. Deze Indonesische hamburgers zijn lekker van smaak door de vele kruiden e.d. en door de bereidingswijze blijft het vlees heerlijk sappig.

Voor 4 hamburgers heb je nodig;

  • 400 gram biologisch rundergehakt
  • 2 sjalotten (fijngesnipperd)
  • 1 rode peper (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
  • 1 cm verse gember (fijngeraspt)
  • 1 ei
  • 3 el ketjap
  • 1 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl kaneel
  • snuf nootmuskaat
  • snuf zout
  • 3 el paneermeel

Doe wat boter in een pan en bak hierin de sjalotten, pepertje en knoflook even aan. Doe het gehakt in een kom en voeg het bakmengsel toe. Doe de andere ingrediënten erbij en meng alles goed onder elkaar.  Kneed met je handen 4 ballen van het gehakt (druk goed aan) en duw deze een beetje plat. Bak ze even om en om bruin en voeg dan een beetje water bij de boter. Laat ca. 10 minuten sudderen tot de hamburgers gaar zijn.

Beleg een broodje met rucola, schijfjes komkommer en leg de hamburger erop. Doe een dot chilisaus erop. Eventueel kun je er nog een salade en/of frietjes bij serveren.

 

RECEPT #MINDYOURFEED

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *