Categorieën
Soepen

Gele paprikasoep

Voor deze soep heb je nodig;

  • 4 gele paprika’s
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • water
  • peper en zout
  • creme fraiche
  • verse bieslook

Maak de paprika’s schoon en snij in grote stukken. Grill deze in een grillpan.Zelf luister ik tot het vel knapt. Doe ze daarna (nog warm) ca. 15 minuten in een afgesloten plastic zak. De paprika wordt zo zachter en hierna kun je gemakkelijk het velletje eraf halen. Het is niet erg als er wat vel achterblijft, haal wel de zwart geblakerde stukjes weg. Snij de paprika daarna in kleinere stukjes. Je kunt de paprika ook grillen in een voorverwarmde oven met grillfunctie door ze door olie te husselen en ze dan te verdelen over een bakplaat.

Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een soeppan in een scheut olijfolie. Voeg de paprikastukjes toe en bak even mee. Doe het bouillonblokje erbij en giet water erbij tot de paprika net onder staat. Laat ca. 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveer in een kom en schep er een lepel creme fraiche op en knip er wat verse bieslook boven.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *