Categorieën
Soepen

Soep van geroosterde pompoen

We gaan lekker door met pompoen. Vandaag een heerlijke soep. Om extra smaak te brengen aan deze soep worden een aantal ingrediënten eerst geroosterd in de oven. Het kost wat meer tijd, maar het komt de smaak echt ten goede.

Ingredienten;

  • 1 flespompoen
  • 3 grote sjalotten
  • 6 – 8 tenen knoflook (ja, je leest het goed!)
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 steel prei
  • 1 winterpeen
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 blaadjes verse salie
  • 1 liter bouillon
  • olijfolie
  • peper en zout
  • handje pompoenpitten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de pompoen in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Schil met een dunschiller en snij in grote blokken. Maak de sjalotten schoon en snij in 4 parten.  Leg de pompoenblokken samen met de sjalot en knoflooktenen (in schil) op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de takjes rozemarijn erbij en ris de blaadjes van de tijm en strooi erover. Besprenkel alles met olijfolie en doe peper en zout erbij. Zet nu 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Snij de winterpeen, prei en bleekselderij fijn. Doe olijfolie in een pan en leg hier de salieblaadjes in. Verwarm en haal dan de salie eruit. Dit geeft een lekkere smaak aan de olie. Als het goed is ruik je dat ook. Fruit nu de wortel, prei en bleekselderij aan.

Intussen is de pompoen geroosterd. Haal de knoflook ertussen uit en leg apart. De takjes van de rozemarijn kunnen weg. De naalden gaan in de pan. Doe nu de geroosterde pompoen en de sjalotten in de pan en knijp de knoflook erin uit. De schil laat nu heel gemakkelijk los. Doe de bouillon erbij en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer glad met een staafmixer.

Strooi wat pompoenpitten op de soep bij het serveren.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *