Categorieën
Vis

Piripiri garnalen met paksoi en noedels

Alweer een gerecht uit het boek van Brenda. Met een kleine aanpassing omdat ik geen citroenrasp voorhanden had.

Voor 4 personen heb je nodig;

  • 350 gram garnalen (vers of bv. rauwe uit de vriezer)
  • 3 teentjes knoflook (uitgeperst of heel fijn gesneden)
  • 3 rode pepertjes (zaadlijsten verwijderd en fijn gesneden)
  • 1 uit (gesnipperd)
  • 1 cm verse gemberrasp (in plaats van de citroenrasp)
  • 1 paksoi (gewassen en gesneden)
  • 1 rode puntpaprika (in reepjes gesneden)
  • 300 gram noedels
  • olijfolie
  • peper en zout

Doe olijfolie in een pan en fruit hierin de pepertjes en knoflook. Haal van het vuur en voeg de gember en twee eetlepels olie toe. Doe de garnalen in een kom en giet hier dit mengel overheen. Schep om en zet minimaal 15 minuten weg. Lekker om dit een paar uur vooraf te doen, dan trekken de smaken lekker in de garnalen.

Bereid de noedels; Kook water, doe de noedels erin en laat ca. 4 minuten staan. Laat de noedels uitlekken in een vergiet.

Wok ondertussen de ui, paprika en paksoi en breng op smaak met peper en zout. Bak de garnalen in de marinade.

Serveer nu de noedels in een kom met daarop de groenten en garnalen.

image

Recept; Snelle klassiekers met een twist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *