Categorieën
Geen categorie

Oosterse spruitjesstamppot met biefstukreepjes

Vandaag ga ik de uitdaging aan! Een gerecht maken met spruitjes wat mijn wederhelft lekker vindt. Hij haat spruitjes, dus ik ben benieuwd. Op zich heb ik er vertrouwen in want de andere ingrediënten vallen zeker in de smaak en deze laat ik het gerecht versterken.

Voor 2 personen heb je nodig;

  • 300 gram spruitjes
  • 400 gram kruimige aardappels
  • 1 bouillonblokje
  • 4 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • scheut ketjap manis
  • 1 theelepel five spice kruiden
  • roomboter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel suiker
  • scheut melk
  • olijfolie
  • 2 biefstukjes

Snij het kontje van de spruitjes, haal de buitenste bladeren eraf en halveer ze. Spoel ze af. Kook ze gaar in water met 1/2 bouillonblokje. Schil de aardappels en kook deze gaar in water met de andere helft van het bouillonblokje.

Snipper intussen de knoflook en snij de sjalotten in hele fijne ringen. Verwarm olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotten en knoflook. Doe er een scheutje ketjap bij en bak even door. Giet de spruitjes af en laat goed uitlekken in een vergiet. Voeg ze dan bij de sjalotten en doe er de five spice kruiden, suiker  en wat peper en zout bij. Roer door elkaar. Hou warm.

Maak puree van de aardappelen, scheut melk en roomboter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng het spruitjesmengsel erdoor.

Snij de biefstuk in reepjes. Verhit olijfolie in een wok en bak de biefstukreepjes. Bestrooi met peper en zout en doe er een scheutje ketjap bij. Serveer ze bij de stamppot met wat uitjes er bovenop.

image

Inspiratie; Kookidee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *