Categorieën
Vlees

Oosterse gehaktballen met pittige uienjus

Gehaktballen zijn best veelzijdig. Je kunt er een ei in “verstoppen”, lekkere Spaanse balletjes in tomatensaus van maken, ze koud serveren op een feestje en veel meer. Deze Oosterse ballen zijn hebben op zich al veel smaak, maar de jus maakt ze nog lekkerder.

Voor 4 ballen heb je nodig;

  • 300 gram rundergehakt
  • 200 gram half om half gehakt
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 vers pepertje
  • rasp van 2 cm verse gember
  • 1 theelepeltje sambal
  • scheut sojasaus
  • peper en zout
  • olijfolie
  • roomboter
  • paneermeel

Voeg het gehakt samen in een kom. Snipper de ui en doe 1/4 bij het gehakt. Pers de knoflook uit en doe de helft erbij. Voeg 1 cm gemberrasp toe. Snij het pepertje heel fijn en voeg de helft toe aan het gehakt. Doe nu het ei, paneermeel en peper en zout erbij en meng alles goed door elkaar. Draai er 4 ballen van.

Verhit een scheut olijfolie en wat roomboter in een braadpan en bak de gehaktballen bruin. Haal ze als ze gaar zijn uit de pan en hou ze warm in aluminiumfolie.

Bak nu in het bakvet van de ballen het restant van de ui, pepertje, knoflook en gember aan en doe de sambal en een scheut sojasaus erbij.  Roer even door. Indien nodig kun je wat maizena gebruiken om de saus dikker te maken.

Leg de gehaktballen in een schaal en schenk de jus erover.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *