Categorieën
Zoet & Brood

Sinterklaas chocoreep XL

In het jumbomagazine zag ik deze mega chocoladereep met strooigoed. Zelf zou de reep voor mij volledig van pure chocolade mogen zijn, maar voor de zoetekauwen thuis maak ik toch de versie met wit en melk erbij. Het recept is niet gezond, maar om het gezin een plezier te doen wijk ik daar af en toe van af. Voor mij zelf is de reep veel te zoet. Echter…… hij is al opgesnoept, dus dat zegt genoeg.

Je maakt de reep zo;

Hak 200 gram pure, 200 gram melk en 200 gram witte chocolade in kleine blokjes en smelt deze allemaal in een aparte kom au bain marie. (Zet de kom op een pannetje met water op laag tot middelhoog vuur. Laat de kom het water niet raken)

Bekleed intussen een ondiepe schaal of bakplaat met opstaande rand met bakpapier.

Haal de kommen van de pannen als de chocolade gesmolten is en roer door.  Laat een beetje terugkoelen en schenk dan de chocolade 1 voor 1 in de schaal. Meng met een spatel of vork door elkaar tot het een marmereffect heeft. Beleg de chocolade nu met strooigoed. Druk dit een beetje erin.

Zet de schaal minimaal 2 uur in de koelkast om de chocolade weer hard te laten worden.

FIJNE PAKJESAVOND

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *