Categorieën
Zoet & Brood

Pannenkoekjes-ontbijt van amandelmeel

Af en toe moet je jezelf eens lekker verwennen met een uitgebreid ontbijtje. Het weekend leent zich daar prima voor.  Het beslag voor deze pannenkoekjes is snel gemaakt.

Voor 1 ontbijt (3 pannenkoejes) heb je nodig;

  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram havermout
  • 15 gram kokosrasp
  • 1/2 banaan
  • 1 ei
  • 75 ml melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • handje pure chocoladestukjes

Maal de havermout tot meel in een blender.  Doe het in een kom en voeg hier het amandelmeel, kokos en bakpoeder aan toe.

Snij de banaan in stukken en doe deze met het ei en zout in de blender.  Mix tot volume wat toeneemt en voeg dan de melk toe.

Meng nu de droge en natte ingrediënten door elkaar en spatel er de chocoladestukjes door. Hou een beetje chocolade apart voor garnering. Laat het beslag even rusten.

Doe een beetje olie in een koekenpan en schep met een lepel kleine hoopjes beslag erin. Bak op niet te hoog vuur aan beide kanten lichtbruin.

Serveer de pannenkoekjes met Griekse yoghurt en garneer met chocoladestukjes.

Mocht je het lekker vinden dan kun je eventueel honing of kaneel toevoegen.

Inspiratie; FeelgoodByFood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *