Categorieën
Vis

Gemarineerde kabeljauw uit de oven

Deze vispakketjes uit de oven zijn heel handig om te maken voor het kerstdiner. Je kunt het compleet voorbereiden en op moment dat je gaat eten schuif je ze 20 minuten in de oven.

Voor 1 pakketje heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • 1 kabeljauwhaasje
  • 1 lente-ui
  • 1/4 courgette
  • 1/2 winterpeen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 1/4 rood pepertje
  • sojasaus
  • sesamolie

Snij de knoflook, gember en het pepertje heel fijn en doe dit met 3 eetlepels sojasaus in een afsluitbaar bakje. Leg de kabeljauw erin en laat ca. 10 minuten marineren. Draai de kabeljauw na 5 minuten om.

Snij de wortel julienne en de lente-ui in hele fijne ringetjes. Doe de wortel en het witte gedeelte van de lente-ui in een kom en meng dit met 1 eetlepel sesamolie en een halve eetlepel sojasaus. Hou het groen van de lente-ui apart.

Snij de courgette in plakjes.

Neem een lang stuk aluminiumfolie en leg in het midden de wortel met de lente-ui. Leg hierop vervolgens de courgetteplakken en dan de kabeljauw. Lepel nog wat marinade over de kabeljauw. Garneer met de groene lente-ui en sprenkel wat olijfolie erover. Vouw de folie dicht.

Verwarm de oven voor op 200 graden en leg het pakket 20 minuten in de oven.

image image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *