Categorieën
Vlees

Babi pangang

Zelf ben ik niet echt een liefhebber van de afhaal-Chinees, maar de mannen zijn er dol op. Eens kijken wat ze van deze homemade babi pangang vinden.

Hou er bij dit gerecht rekening mee dat het vlees ca. 4 uur moet marineren!

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen;

  • 750 gram magere hamlappen
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram taugé
  • 6 lente-uitjes
  • wokolie
  • rijst of mie (net wat je lekker vindt)

Voor de marinade;

  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 cm. geraspte gember
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel five spices
  • snuf zeezout

Voor de saus;

  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 cm. geraspte gember
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels water
  • maizena

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare bak. Snij de hamlappen in repen de leg ze erbij. Meng door de marinade en zet ca. 4 uur in de koelkast. Schep af en toe om.

Verhit de oven voor op 75 graden. Kook de rijst of mie. Kook de sperziebonen beetgaar. Snij intussen de lente-ui in ringen.

Maak de saus door alle ingrediënten in een pannetje te doen. Verhit even op hoog vuur en blijf roeren. Als het pruttelt draai het vuur lager.

Giet voordat je het vlees gaat wokken het vocht eraf. Verhit olie in een wok en wok hierin de vleesreepjes ca. 4-5 minuten. Doe ze vervolgens in een ovenschaal en giet de warme saus erover. Zet de schaal in de oven om het vlees warm te houden.

Wok de bonen, taugé en lente-ui in het zelfde baksel.

Serveer in een kom met rijst of mie. Schep de groenten en als laatste de vleesreepjes erop.

Inspiratie; Kookidee

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *