Categorieën
Slowjuice Smoothies & Zuivel

Pure amandelmelk

Producten die melk vervangen zijn razend populair momenteel. De supermarkt staat er vol van. Soja, rijstmelk, amandelmelk. Helaas bevat de amandelmelk in de supermarkt vaak weinig amandel, maar wel suiker en andere toevoegingen. Dus zelf aan de slag.

Gelukkig beschik ik over een fijne slowjuicer waarin dit prima te maken is. Ook het pulp wat straks over is hergebruik ik. Dus niets wordt verspild.

Allereerst moet je de amandelen een nachtje weken. Doe 200 gram amandelen in een glas of glazen pot en giet hier kokend water op. Laat minimaal een nacht staan. Giet het water weg en spoel de amandelen met schoon water. Voeg nu lepel voor lepel de amandelen met telkens een beetje water in de slowjuicer.

Je kunt de amandelmelk in een schone glazen fles in de koelkast ongeveer 3 dagen bewaren. Lekker in een smoothie met havermout of warm met een beetje honing en kaneel.

Je hoeft de pulp die overblijft niet weg te gooien. Dit is heel schoon en prima te hergebruiken. Strooi de pulp op een bakplaat met pakpapier en droog de pulp op ca. 75 – 100 graden in de oven. Na ongeveer 20 minuten is het goed. In een pan kan ook. Zet het vuur niet te hoog. Dit kun je weer gebruiken in een granola of bij fruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *