Categorieën
Zoet & Brood

Brood met zaden en pitten

Het allerlekkerste brood bak je zelf. Verser kan niet. En het is echt leuk om te doen. Tevens een goede work-out als je het met de hand kneed. Met zaden en pitten wordt het brood nog gezonder.

Je maakt het zo;

  • 500 gram volkoren (spelt) meel
  • zakje van 7 gram gist
  • 300 ml. lauwwarm water
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • flinke snuf zout

Meng het meel, de pitten en zaden en het zout in een kom. Roer het gist door het water en giet dit bij het meel. Meng goed door elkaar en kneed nu minimaal 10 minuten. Als je een keukenmachine hebt kun je dit in de helft van de tijd met deeghaken doen. Ik heb deze niet, dus even flink aan de slag.

Leg het deeg in een ingevette cake- of taartvorm en dek af met folie. Zet het op een warme plek. Laat minimaal een uur rijzen tot het deeg tweemaal zoveel volume heeft. Zorg dat tegen die tijd de oven voorverwarmd is op 200 graden. Zet de vorm in de oven en laat het brood in ca. 35 tot 40 minuten goudbruin bakken. Laat het brood afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *