Categorieën
Kip

Broodje kip met cheddarsaus

Een echt weekendrecept is dit goed gevulde broodje met kip en een heerlijke saus.

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 4 pistolets
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 paprika
  • chilipoeder
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 rood pepertje
  • blaadjes sla
  • 1/2 komkommer
  • taugé
  • 5 plakken cheddar
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 – 3 eetlepels melk

Snij de kipfilet in stukjes en bestrooi met wat chilipeper, zout en paprikapoeder. Snij de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de knoflook en het pepertje fijn. Zet even weg.

Snij de komkommer in plakken en doe deze in een kom. Verwarm wat water samen met (rijst) azijn en een beetje suiker. Laat dit afkoelen en giet dit dan over de komkommer.  Bewaar in de koelkast.

Bak de kipfilet bruin en haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de ui, knoflook, de helft van het pepertje en de knoflook lichtbruin. Voeg daarna de kipfilet weer toe en hou warm.

Doe in een steelpannetje een paar lepels melk, de creme fraiche en de andere helt van het pepertje. Verwarm dit. Laat niet koken. Voeg de cheddar toe en laat smelten.

Snij de pistolets en beleg met de sla, komkommer, kip en wokgroenten. Schep wat cheddarsaus erover en garneer met taugé.

Ook lekker om er nog een schepje zelfgemaakte (yoghurt, suiker, knoflook, peper) knoflooksaus op te doen.

 

Inspiratie; Keukenliefde

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *