Categorieën
Salades

Salade met biefstuk en gegrilde peer

Als de lente zich weer aandient krijg ik meteen meer zin in salades. Voor de zaterdagmiddaglunch heb ik een salade met biefstuk en gegrilde peer gemaakt.

Voor 2 personen;
– 2 biefstukken (op kamertemperatuur)
– 2 peren
– 2 sneeën brood
– sla naar keuze
(Ik heb gekozen voor rucola en ijsbergsla)
– handje pecannoten
– olie, peper en zout en sinaasappelsap voor de
dressing

Snij het brood in kleine stukken en bak dit in wat olie knapperig tot croutons. Strooi wat peper en zout erop. Zet ze even weg.
Schil de peren en snij ze in parten. Grill deze even in de grillpan totdat er mooie streepjes op komen.
Zet even weg.
Grill de biefstuk om en om en laat daarna even rusten.
Ondertussen kun je de dressing maken van wat olie, peper en zout en een scheut sinaasappelsap.

Maak de schaal op om te serveren. Begin met de sla. Doe daar wat dressing over. Leg de peer, biefstuk (in reepjes gesneden), croutons en noten erop.
Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *