Categorieën
Soepen

Linzensoep met italiaanse bol

Voor de soep;

– ui gesnipperd
– winterpeen in kleine stukjes
– knoflook
– rode linzen (gewassen)
– bouillon

Ui, knoflook en winterpeen in een klein beetje olijfolie aanzetten. Linzen en bouillon erbij. Zachtjes laten koken. Pureren met staafmixer. Op smaak brengen met peper en zout.

Voor het broodje;
– zakje gist
– 350 gr bloem
– snufje zout
– zongedroogde tomaat
– rode ui gesnipperd
– 250 ml water
– 2 eetlepels olijfolie

Alle ingrediënten bij elkaar kneden tot een deeg. In kom afgedekt met vochtige theedoek op warme plek zetten en laten rijzen tot het twee keer zoveel is. Dan vier bolletjes maken en op bakplaat met bakpapier nog 10 minuten laten rijzen onder theedoek.
Oven voorverwarmen op 180 graden. 20 minuten bakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *