Categorieën
Vis

Oosterse asperges met rijstnoedels en garnalen

Het is nog steeds aspergetijd. Wekelijks komen ze bij ons voorbij. Dat ook asperges heel veelzijdig zijn bewijst dit wokrecept met veel van mijn favoriete ingrediënten zoals gember en sesamolie wel.

Zo ga je aan de slag;

  • 500 gram asperges
  • 300 gram garnalen
  • 1 citroen geraspt en uitgeperst
  • 1 winterpeen in kleine blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 cm verse gemberrasp
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels sesamolie
  • 4 eetlepels wokolie (of andere olie)
  • zout en peper

Doe de garnalen samen met de gemberrasp, citroenrasp, sap van 1/2 citroen, knoflook, snuf peper en zout, de lente-ui, 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel sesamolie in een schaal en laat ca. 20 minuten marineren.

Schil de asperges en snij ze in grote stukken. Kook ze bijna gaar (ca. 5 minuten) en laat uitlekken.

Doe de overige sesamolie en olie in een wok en wok hierin de wortel ongeveer 2 minuten. Voeg de gemarineerde garnalen toe en wok kort mee. Voeg de rest van het citroensap en sojasaus toe en doe de bruine basterdsuiker erbij. Laat 2 minuten doorpruttelen.

Serveer met rijstnoedels en garneer met wat lente-ui.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *