Categorieën
Bijgerechten & Sauzen Salades

Avocadoschuitje met gerookte zalm en mosterd-dille dressing

De vakantie zit er weer op. Nog een paar dagen vrij voordat ik weer naar kantoor ga. In Spanje veel lekkere gerechten gehad en weer voldoende inspiratie opgedaan. Een aantal gerechten zullen de komende tijd voorbijkomen.

Natuurlijk ook wat teveel gegeten en gedronken (tenminste dat is wat mijn weegschaal vanmorgen zei). Vandaar mijn gezonde lunchgerechtje, vol van eiwitten en gezonde vetten. Het is heel gemakkelijk te maken.

Halveer een avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit met een lepel. Snij het in blokjes en doe deze in een kom. Besprenkel met wat sushiazijn (hierdoor blijft de kleur mooi)

Maak een dressing van olijfolie, sap van een halve citroen, theelepel mosterd, een theelepel honing en een snufje dille, peper en zout. Giet dit over de avocado.

Vul nu de avocadoschillen met de blokjes. Leg hierop een toef gerookte zalm. Garneer met wat dille, een gekookt eitje en zongedroogde tomaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *