Categorieën
Salades

Salade met asperges, gegrilde paprika en geroosterde rode ui

Jammer genoeg is het aspergeseizoen weer voorbij. Vanmorgen heb ik een laatste flinke voorraad voor dit jaar gehaald. Een deel gebruik ik voor deze salade en de rest gaat in de vriezer. Kunnen we de komende weken nog lekker van asperges genieten.

De ingrediënten voor deze salade zijn voor 2 personen:

  • 12 asperges, geschild en in stukken van ca. 3 cm gesneden
  • 4 rode uien gepeld en in schijven van ca. 1/2 tot 1 cm gesneden
  • 1 rode paprika
  • 2 flinke handen rucola
  • handje pecannoten
  • parmezaansnippers

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rode balsamicoazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • theelepel droge kruiden (ik heb gekozen voor oregano en dragon)

Verwarm de oven voor op 190 graden. Pel de uien en snij ze in plakken van ongeveer 1/2 tot 1 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met olijfolie. Zet de uien ca. 25 minuten in de oven en laat ze daarna geheel afkoelen.

Snij de paprika in brede repen en grill deze in een grillpan om en om. Doe ze daarna nog warm in een afgesloten bakje of een plastic zakje. Zo worden de paprika’s lekker zacht. Laat vervolgens afkoelen. Mocht je dit teveel werk vinden kun je natuurlijk ook kant en klare uit een pot gebruiken (probeer dan voor biologisch te kiezen)

Schil de asperges en snij deze in stukken van ca. 3 cm. Kook ze in water met zout beetgaar en laat ze uitlekken en afkoelen.

Maak nu de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen. Gebruik hiervoor een garde.

Doe de asperges, paprika en uien in een kom en meng de dressing erdoor. Doe vervolgens de rucola erbij en meng ook door.

Serveer in een diep bord en garneer met de noten en parmezaansnippers.

Recept (met wat aanpassingen): Lepeltje Liefde

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *