Categorieën
Geen categorie

Gepofte zoete aardappel met geroosterde paprika en chorizo

Dit gerecht is zowel in de oven als op de BBQ te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen;

  • 2 grote zoete aardappelen (ongeschild)
  • halve rode puntpaprika
  • halve gele paprika
  • halve groene paprika
  • 2 lente-uitjes in fijne ringen gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1/4 rode peper heel fijn gesneden
  • 150 gram chorizo in kleine stukken gesneden
  • 100 ml. zure room
  • sap van een halve citroen
  • 1 bolletje “one” knoflook (als je deze niet hebt dan 2 tenen)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen schoon en maak ze droog. Wrijf ze in met olijfolie en prik er met een vork rondom gaatjes in. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 40 minuten in de oven.

Leg  hierna de paprikastukken, knoflook (met schil) en chorizo erbij en zet nog ca. 20 minuten terug in de oven.

Meng de zure room met het citroensap en en pulp van de knoflook tot een sausje.

Snij de zoete aardappel in en schep hier een lepel saus op. Snij de gegrilde paprika in kleinere stukken en verdeel deze met de chorizo erop. Garneer met de lente-ui, pepertje en rode ui.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *