Categorieën
Vega Vlees

Eenpansgerecht met rijst, paprika en gehakt

Eenpansgerechten zijn uitermate geschikt om te maken op vakantie. Zeker omdat je dan vaak geen groot fornuis hebt. Een ander voordeel is dat je lekker weinig afwas hebt.

Je maakt het heel gemakkelijk met de volgende ingrediënten die voldoende zijn voor 3 personen;

  • 150 gram rijst
  • 2 rode puntpaprika in reepjes gesneden
  • 200 gram rundergehakt
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 knoflook “one” bol (of 2 flinke tenen) uitgeperst
  • 1/2 eetlepel ras el hanout kruiden (bv van Jonnie Boer)
  • 1 theelepel sambal
  • klein scheutje ketjap manis
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 500 ml. water
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • scheut olijfolie
  • peper en zout

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de sjalotten en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe daarna de tomatenpuree, ras el hanout kruiden, ketjap manis, sambal en de rijst erbij en meng goed door elkaar. Doe nu de paprika’s en het water erbij en laat zachtjes stoven tot de rijst gaar is. Schep af en toe om.

Serveer in een kom en garneer met de geraspte mozzarella. Als frisse tegenhanger serveer ik er een zoet-zure komkommersalade bij.

Voor een vegetarische variant kun je het gehakt weglaten.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *