De zomer begon heel goed maar de laatste weken is het wat kwakkelweer. Ik merk zelf dat ik hierdoor minder salades eet dan wanneer het zonnetje elke dag schijnt. Deze Italiaanse maaltijdsalade past goed bij het iets mindere weer. Je maakt de salade zo;
Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt;
- rucola
- ui
- courgette
- vastkokende aardappelen
- zongedroogde tomaten
- pijnboompitten
- Italiaanse ham (parmaham of proscuitto)
- olijfolie
- peper en zout
- oregano
Snij de courgette in dikke plakken en grill ze in een grillpan aan beide kanten.
Snij de aardappelen in parten (laat ze in de schil) en kook ze net gaar. Laat een beetje afkoelen en besprenkel ze met olie. Grill ze vervolgens even in de grillpan totdat ze mooie streepjes krijgen.
Snij de ui in ringen en de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.
Doe rucola in een schaal en voeg de courgette, aardappelparten, uienringen, zongedroogde tomaten en pijnboompitten toe. Bestrooi met peper, zout, oregano en giet een beetje olijfolie erover. Meng alles goed door elkaar. Leg als laatste de ham erop.