Categorieën
Bijgerechten & Sauzen

Pruimenchutney

Afgelopen zaterdag was ik weer wat gretig op de markt. Bij thuiskomst besefte ik me al dat ik wel erg veel groente en fruit gekocht had. Aangezien ik niets wil verspillen heb ik fruit ingevroren, groente als lunch gegeten, smoothies gemaakt. Van de laatste rijpe pruimen maakte ik deze chutney.

Ingrediënten;

  • 500 gram pruimen, ontpit en in stukken gesneden
  • 2 sjalotjes fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook heel fijn gesneden
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 200 ml. rode wijnazijn
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagelpoeder

Doe alle ingrediënten in een pan en kook zachtjes in ca. een half uur tot een uur tot de chutney ingedikt is. Schep in een schone glazen pot met schroefdeksel en laat afkoelen. In de koelkast blijft deze een paar weken goed.

Lekker op een kaasje of bij kip.

Recept: Puur Gezond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *