Categorieën
Salades

Salade Nicoise met 5 ingrediënten

Het nieuwe boek van Jamie Oliver 3 dagen in huis en dit is al mijn tweede gerecht dat ik er uit maak. Dat belooft wat. Het volgende gerecht heb ik ook al gespot.

Hoewel ik een minimale aanpassing gedaan heb aan dit gerecht heb ik me wel (bijna) aan de 5 ingrediënten gehouden. Het gerecht van Jamie bevat olijven en die lust mijn wederhelft echt niet. Je maakt mijn versie van de salade zo;

  • 300 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 2 verse zalmfilets (liefst met huid)
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van een halve citroen
  • 1 theelepel honingmosterd
  • peper en zout

Breng een flinke laag water met zout aan de kook in een pan waar een vergiet in past, die het water niet raakt.

Leg de zalmfilets in de vergiet met de huid naar beneden en stoom deze boven het water met deksel erop in ca. 8 minuten gaar.

Maak de boontjes schoon en kook deze in het water onder de zalm in 6 minuten beetgaar. Leg ook de eieren erbij en kook deze ca. 5 1/2 minuut.

Maak intussen een dressing van de yoghurt, citroensap, honingmosterd, peper en zout.

Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water. Laat de bonen uitlekken en leg de zalm op een plank.

Pel de eieren en snij ze in parten. Schep de boontjes in een kom en meng een lepel van de dressing erdoor. Scheur vlokken van de zalm en leg deze erop. Garneer met de eieren en bestrooi met wat peper en indien gewenst nog wat dressing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *