Teriyaki Kipburger van Chef Met Lef

Mijn eerste gerecht uit het boek van Nigel van der Horst is deze burger met kip. Belangrijk hierbij is het voldoende marineren van de kip. Ik heb deze een hele middag laten marineren en dat was te proeven. Echt heerlijk.

Voor 4 burgers heb je de volgende ingrediënten nodig;

 • 4 enkele kipfilets
 • 4 Italiaanse bollen
 • 4 plakken cheddar
 • halve komkommer in hele dunne plakjes
 • 2 tomaten in plakken gesneden
 • 1 rode puntpaprika in reepjes gesneden
 • 1 rode ui in halve ringen gesneden

Voor de marinade;

 • 3 eetlepels BBQ-saus
 • 2 eetlepels teriyakisaus
 • 1 theelepel sriracha
 • 1 theelepel sojasaus

Voor de kokosroom;

 •  2 eetlepels romige kokosmelk
 • 1 eetlepel crème fraiche
 • verse of gedroogde koriander
 • snuf zout

Maak de marinade en doe deze in een schaal. Sla de kipfilet plat tussen folie of (wat ik gedaan heb) snij de kipfilet door zodat je twee plattere stukken krijgt. Leg de kip in de marinade en laat, liefst een paar uur, intrekken.

Maak ook de kokosroom door alle ingrediënten door elkaar te mengen.  Deze kun je even wegzetten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 graden.

Verhit olie in een pan en bak hierin de kipfilets om en om aan. Haal ze uit de pan en zet ze 4 tot 6 minuten in de voorverwarmde oven. Snij de broodjes door en beleg de onderkant met een plak cheddar. Leg deze 1 tot 2 minuten in de oven.

Haal de kip en broodjes uit de oven en bouw de burger met de overige ingrediënten. Schep er een lepel kokosroom op en bedek met de andere helft van het broodje. Je hebt nu een heerlijk sappige burger. Mijn mannen werden er blij van!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *