Categorieën
Salades

Pompoensalade met harissa

In het weekend probeer ik altijd om iets te maken uit een van mijn kookboeken. Vandaag is het nieuwe 5 Ingrediënten van Jamie Oliver weer aan de beurt en maak ik een lekkere salade voor de lunch.

Voor een 2-persoons salade heb je nodig;

  • 1/2 flespompoen
  • 1/2 eetlepel harissa (chilipasta)
  • 1 avocado
  • 75 gram gemengde sla
  • 1/2 bol mozzarella

Voor de dressing;

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • snuf peper en zout

Snij de pompoen in stukken van ca. 5 cm. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Ik heb dat wel gedaan. Wrijf de pompoenblokken in met harissa, leg op een bakplaat en zet ca 40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Intussen kun je de dressing maken. Als de pompoen bijna klaar is kun je de sla in een schaal doen en de dressing erbij. Snij het vruchtvlees van de avocado in plakken en leg deze erop. Trek nu met twee vorken de pompoen een beetje uit elkaar en voeg toe aan de salade. Scheur als laatste de mozzarella boven de salade.

Serveer lauwwarm.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *