Categorieën
Kip

Sesamkip met spelt-pitabroodjes

Voor de kip;
– 2 enkele kipfilets
– 3 el sesamolie
– 1 el sojasaus
– 3 el sesamzaad
– peper en zout

Voor 6 pitabroodjes;
– 250 gram speltmeel
– 3 el olijfolie
– 160 ml lauwwarm water
– snuf zout
– zakje gist (7 gram)
– beetje bloem

Zo maak je het;

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het meel met de gist en zout door elkaar. Voeg de olie en langzaam het water toe en kneed (met machine of met de hand) tot een glad deeg. Doe het in een kom afgedekt met een vochtige theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen.
Verdeel het deeg in 6 porties en maak hier met een deegroller schijven van ca. 1 cm dik van. Bestuif als het nodig is met wat bloem. Leg op een ovenrooster en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de kip in repen van ongeveer 2 cm. en marineer ongeveer 10 minuten in de sesamolie en sojasaus. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de kip door de sesamzaadjes en leg op het bakpapier. Bestrooi met peper en zout. Zet in de voorverwarmde oven en bak ca. 8 minuten aan beide kanten.

Serveer de broodjes en kip met roerbakgroenten of een salade naar keuze. Lekker met een knoflook-yoghurt-dip.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *