Categorieën
Vis

Pasta met boerenkoolpesto en zalm

Afgelopen zondag was het zo’n druilerig weer dat ik de hele middag lekker op de bank gehangen heb met de TV op 24 Kitchen. Er was een marathonuitzending van Real Girls Kitchen. En daar kwamen toch een boel lekkere en gezonde gerechten voorbij. Ik ben de hele middag druk geweest met schrijven. Een van de gerechten maak ik vandaag. De groenten zitten geheel in de saus.

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • 250 gram gesneden boerenkool
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 1 theelepel chilivlokken (of iets meer voor meer pit)
  • rasp en sap van 1/2 tot 1 citroen (naar smaak)
  • 1 teentje knoflook in snippers
  • 1 tot 2 eetlepels olijfolie
  • water (zoveel als nodig om de saus dunner te maken)
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt of Boursin Cuisine
  • peper en zout
  • 2 zalmfilets
  • 200 gram volkorenpasta
  • 100 gram uitgebakken spekreepjes (garnering)
  • parmezaansnippers (garnering)

Mix de boerenkool, doperwten, chilivlokken, citroenrasp en sap, knoflook, olie en water in de blender tot een dikke saus. Deze mag nog wel wat structuur hebben en hoeft niet helemaal glad te zijn. Voeg niet te veel water in 1 keer toe, beter om nog wat erbij te doen als het nodig is. Breng de saus op smaak met peper en zout. Schep dan de yoghurt of Boursin cuisine erdoor om het wat romiger te maken.

Kook de pasta beetgaar in bouillon giet af. Er mag best een beetje kookvocht achterblijven. Dit geeft ook weer smaak aan het gerecht. Bak de zalmfilets. Meng de saus door de pasta en laat even meewarmen.

Serveer de pasta in een schaal en garneer met de spekreepjes en parmezaansnippers. Leg als laatste de zalmfilets erop.

Tip; mocht je teveel saus gemaakt hebben vries deze dan in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *