Categorieën
Zoet & Brood

Chaipannenkoekjes met gember en sinaasappel

De bereidingstijd van deze pannenkoekjes had ik niet helemaal goed ingeschat. En ik was al een beetje aan de late kant voor lunch. Maar het was de moeite waard. Dit recept uit het ChefMetLef boek is zo lekker! Zelf heb ik Griekse yoghurt en chocolade aan het recept toegevoegd. Je maakt het zo; (voor 4 personen)

Voor het beslag heb je nodig;

  • 135 gram bloem
  • 75 gram havermeel (of havermout fijngemalen tot meel)
  • 75 gram magere kwark
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren
  • rasp van halve sinaasappel
  • vruchtvlees van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • rasp van 2 cm verse gember
  • 2 theelepels chaipoeder of  1 theelepel kaneel en 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 175 tot 225 ml. water
  • olie om in te bakken

Voor de saus heb je nodig;

  • rasp van een halve sinaasappel
  • vruchtvlees van een halve sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 50 ml. water
  • 1 theelepel honing
  • snufje zout

Voor de garnering;

  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • rasp van pure chocolade
  • snuf kaneel

Maak als eerste het beslag door alle ingrediënten met een klein deel van het water te mengen (bv. In de blender of met een mixer of garde). Voeg langzaamaan water toe indien nodig. Het mag een best dik beslag blijven. Laat het beslag minimaal 15 minuten rusten. Je hebt nu de tijd om de saus te maken.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat ca. 15 minuten zachtjes inkoken.

Ga nu de pannenkoekjes bakken door een flinke lepel in een pan met olie te doen en om en om ca. 1 tot 2 minuten te bakken. Hou de pannenkoekjes warm in aluminiumfolie of ergens anders onder.

Serveer de pannenkoekjes met een lepel Griekse yoghurt met daarop de saus, wat kaneel en de chcoladerasp.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *