Categorieën
Vega

Spirelli van pompoen met gegrilde groenten

Het is weer pompoenentijd. Naast pompoensoep wilde ik ook graag een spaghetti van pormpoen maken. Gelukkig heb ik een electrische spiraalsnijder dus was die klus zo geklaard.

Je hebt nodig;

  • 1 flespompoen
  • 2 sjalotten grof gesnipperd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 courgette gehalveerd en in plakken gesneden
  • 2  puntpaprika’s in grove stukken gesneden
  • kleine bol mozzarella in plakken gesneden
  • tomatensaus (liefst zelf gemaakt)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • kipfilet (optioneel)

Snij de pompoen in 4 parten en verwijder de pitten en de schil. Draai er dan spirelli van. Doe olie in een wok en fruit hierin de sjalotten en knoflook. Voeg de kurkuma toe en bak kort mee. Doe dan de spirelli erbij en wok ca. 3 minuten (afhankelijk van de dikte). Breng op smaak met peper en zout en hou even warm.

Grill de courgette en paprika in een grillpan.

Serveer de pompoenspirelli met de gegrilde groenten, tomatensaus, mozzarella en kipfilet.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *