Categorieën
Zoet & Brood

Luchtige kruidnotenkoeken

Allereerst moet ik even iets opbiechten. Ik heb bij het maken van deze kruidnotenkoeken een fout gemaakt bij de ingrediënten. Het basisrecept van deze eierkoeken bevat 200 gram bloem. Nu wilde ik er met Sinterklaas in aantocht een kruidnotenvariant van maken dus heb ik kruidnoten tot meel gemalen en deze samen met speculaaskruiden toegevoegd. Alleen heb ik de “natte” ingrediënten hetzelfde gehouden en daardoor was mijn beslag erg dik en plakkerig met het resultaat dat mijn koeken vrij dik gebleven zijn en ook wat aan de droge kant. Dus hieronder de ingrediënten zoals het wel goed zou moeten zijn.

  • 200 gram bloem
  • 3 eetlepels gemalen kruidnoten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 5 grote eieren (misschien wel 6)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing (of 2 voor de zoetekauwen onder ons)
  • handje amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Zeef de bloem boven een kom. Maal de kruidnoten tot meel in een blender. Zeef dit bij de bloem, samen met de speculaaskruiden. Doe ook het bakpoeder erbij.

Mix de eieren (ca. 5 minuten) samen met de honing tot ze heel luchtig zijn. Spatel nu de droge ingrediënten erdoor.

Schep hoopjes “beslag”  op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht bij elkaar want als het goed is vloeit het beslag nog wat uit. Strooi een beetje amandelschaafsel op elke koek.

Bak 10 tot 12 minuten goudbruin.

Hopelijk zijn ze nu beter gelukt dan mijn exemplaren. Ik hoor het graag van jullie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *