Categorieën
Vlees

Pasta ovenschotel met chipolataworstjes

Ovenschotels behoren tot mijn favoriete gerechten. Voorbereiden op een moment dat het uitkomt en dan alleen nog in de oven.

Voor 2 personen heb je de volgende ingrediënten nodig;

  • 150 gram volkorenpasta
  • 2 rode uien grof gesnipperd
  • 1/2 aubergine in stukjes gesneden
  • 4  zongedroogde tomaten
  • 12 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • klein bolletje mozzarella in plakken gesneden
  • 1 eetlepel basilicumpesto (of wat verse basilicum)
  • peper en zout
  • 4 chipolataworstjes elk in 4 stukjes gesneden

Kook de pasta beetgaar. Giet af en doe in een kom. Schep hier de tomatenpuree door. Voeg nu de groenten, pesto en de helft van de mozzarella toe en doe alles in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Leg nu de worstjes erop en de overgebleven mozzarella. Zet ca. 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *