Categorieën
Vlees

Asperges met een Spaans tintje

– 500 gram geschilde asperges
– 50 gram seranoham in reepjes gesneden
– 50 gram roomboter
– verse bieslook
– verse oregano
– half rood pepertje (fijngesneden)
– peper en zout

Kook de asperges in water met wat zout en beetje suiker. Ik breng ze zelf meestal aan de kook en na een paar minuten koken haal ik de pan van het vuur en laat de asperges ca 10 minuten in het hete water met de deksel op de pan staan.
Ondertussen kun je de boter smelten in een pannetje en voeg daar de ham, kruiden, peper, zout en pepertje toe.
Als de asperges gaar zijn serveer ze dan in een schaal met daaroverheen de ‘seranoboter’

Vandaag met ovenkrieltjes;
Kook de ongeschilde krieltjes paar minuten, giet ze af en doe ze in een ovenschaal.
Wat olijfolie, verse tijm, verse rozemarijn, knoflook en peper en zout erover. Even husselen. Zet ze 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *