Categorieën
Zoet & Brood

Pepernotengranola met gember en pure chocolade

Tegen Sinterklaas regent het recepten met kruidnoten, amandelspijs, chocoladeletters en ik doe daar natuurlijk aan mee. Vorige week voegde ik wat restjes kruidnoten bij mijn granola en dat beviel zo goed dat ik vandaag deze variant maakte.

Je maakt de granola zo;

  • ca. 150 gram havermout
  • handje noten
  • 1 tot 2 cm. verse gember
  • 10 tot 12 kruidnoten
  • stukje pure chocolade
  • olie

Doe de havermout in een kom. Snij de gember in hele kleine stukjes en voeg toe. Maak de noten fijner in een vijzel en doe deze erbij. Voeg nu een klein scheutje olie toe en meng door elkaar. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ca. 15 minuten in een op 170 graden verwarmde oven.

Laat de granola afkoelen. Hak de kruidnoten in grove stukken en schaaf de chocolade. Voeg deze twee ingrediënten pas toe als de granola geheel is afgekoeld. Bewaar in een glazen pot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *