Categorieën
Vis Vlees

Snelle linzenstoof met harissa-garnalen en chorizo

Als het woord Spaans bij een gerecht staat gaan mijn voelsprieten direct uit. Op instagram kwam ik dit gerecht tegen van Ninalovesfood. Mijn bereiding is een klein beetje anders maar in grote lijn volg ik wel haar recept.

Je maakt het met de volgende ingrediënten; (recept voor 4 personen)

  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 1 chorizoworst (250 gram) in kleine blokjes gesneden
  • 2 rode puntpaprika’s in reepjes gesneden
  • 450 gram voorgekookte garnalen
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • blik biologische tomatenblokjes (400 gram)
  • 800 gram linzen (zak van Hak)
  • 2 ruime theelepels harissa
  • scheut water

Verwarm 1 eetlepel olie in een diepe pan en fruit hierin de ui. Voeg de chorizo toe en bak even aan. Doe vervolgens het bouillonblokje, de helft van de harissa en de paprikareepjes erbij en bak kort aan. Voeg een scheutje water toe en roer heel kort door. Nu gaan de tomatenblokjes en de linzen erbij. Zet het vuur laag en laat doorsudderen.

Meng 1 theelepel harissa door de garnalen. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en voeg zodra dit heel heet is de garnalen toe. Wok de garnalen kort en voeg ze dan bij de linzenstoof. Serveer direct.

Inspiratie; NinaLovesFood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *