Categorieën
Bijgerechten & Sauzen Zoet & Brood

Kerstgranola

Geïnspireerd door de Gingerbread-granola uit de Foodies kersteditie maakte ik mijn eigen variant op deze kerstgranola.

De granola is lekker in yoghurt of op een kerstpudding.

Je hebt nodig; (dit is een leidraad. Uiteindelijk draait het om smaak, dus kijk zelf wat je het lekkerst vindt.)

  • 200 gram havermout
  • handje amandelschaafsel
  • handje gezouten pistachenoten, gekneusd in de vijzel
  • handje gedroogde cranberry’s
  • flinke snuf kokosrasp
  • 1 cm verse gember in hele kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 5 kruidnagels, fijn gemalen in de vijzel
  • klein scheutje olijfolie
  • schaafsel van pure chocolade

Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de havermout samen met het amandelschaafsel, de gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en olie in een kom en meng door elkaar. Verdeel het daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze 15 minuten in de oven. Laat de granola daarna geheel afkoelen.

Doe de granola in een glazen (afsluitbare) pot en voeg de cranberry’s, kokosrasp, pistachenoten en chocolade toe.

Je hebt nu een heerlijk geurende granola vol van smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *