Categorieën
Bijgerechten & Sauzen Vega

Hummus

Hummus is kikkererwtenpuree. Kikkererwten zijn zeer rijk aan eiwitten en bevatten oa. ijzer, calcium en vitamine B11.
Ze passen prima in een slank dieet.

Hieronder vind je het basisrecept voor hummus, maar je kunt hier eindeloos mee variëren. Voeg eventueel zongedroogde tomaten of bieten toe of kies voor wasabi.
Hummus is lekker als broodbeleg of als dip.

Je kunt de zelfgemaakte hummus maximaal 5 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje.
Je kunt de hummus ook prima invriezen.

Voor het basisrecept heb je nodig;
– 225 gr kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik) Ik heb gekozen voor de zak van Hak. Deze       dienen alleen even te worden afgespoeld.
– 2 el tahin (sesampasta) (bv van Bio Today)
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst)
– Sap van 1 citroen
– olijfolie
– paprikapoeder
– snuf peper en evt. zout

Doe de kikkererwten, tahin en knoflook in een kom en voeg het citroensap, olijfolie en peper toe.
Ik heb zelf geen zout gebruikt.
Mix met een staafmixer tot een gladde puree.

 

Één reactie op “Hummus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *