Categorieën
Vega Vlees

Spaanse Vet Fit Stoofpot

En we gaan door met de Vet Fit gerechten op dinsdag. Een lekkere stoofpot met een Spaans tintje.

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 400 gram aardappelen geschild en in blokjes gesneden
  • 400 gram sperziebonen gehalveerd
  • 2 rode uien in grove snippers
  • 1 teentje knoflook uitgesperst
  • 1 zak van Hak kikkererwten (gespoeld en uitgelekt)
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 30 gram seranoham in reepjes gesneden
  • olijfolie (ca. 2 eetlepels)
  • peper en zout naar wens
  • klein scheutje water

Kook de sperziebonen heel kort en spoel ze af met koud water. Zet even weg.

Doe wat olie in een braadpan of koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook. Doe de aardappelblokjes erbij en bak even door. Voeg de kikkererwten en sperziebonen toe en dan de kruiden met een klein beetje water. Laat nu een kwartiertje zachtjes stoven. Roer af en toe om.

Voeg de laatste 5 minuten de seranoham toe en warm even mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *