Categorieën
Vlees

Aubergine met kruidig lamsvlees uit de oven

Het komt niet vaak voor dat ik meteen als ik een nieuw kookboek binnen heb een gerecht eruit maak. Maar het boek ‘Eat Happy’ van Melissa Hemsley staat zo vol met lekkere en gemakkelijke recepten dat ik echt niet kon wachten. De subtitel is feel good gerechten in 30 minuten. Dus dat is mooi meegenomen. Ook al kook ik graag. Soms is het fijn om snel iets lekkers op tafel te krijgen.

Vandaag maak ik een gerecht met vlees. Iets wat ik steeds minder eet. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen:

  • 2 aubergines
  • 25o gram lamsgehakt (of ander gehakt)
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 ml. heet water
  • handje pistachenoten grof gehakt
  • beetje verse munt
  • flinke lepel yoghurt
  • zout en peper
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de aubergines in de lengte en kerf het vruchtvlees in (ruitpatroon). Probeer de schil niet te raken. Bestrijk de aubergines met olie en bestrooi met zout. Leg ze op een bakplaat en zet ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Fruit de ui in een pan met wat olie. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten bruin. Doe de tomatenpuree, knoflook, chilivlokken, komijn en het water erbij en laat zachtjes smoren. Roer af en toe door. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Haal de aubergines uit de oven en schep hierop een flinke lepel gehakt. Druppel de yoghurt erover en garneer met verse munt en pistachenoten.

Dit gerecht staat dus echt binnen een half uur op tafel en de munt en yoghurt werken heel verfrissend bij het kruidige van het gehakt. Ik heb er verder nog een lekkere frisse salade bij geserveerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *