Categorieën
Vlees

Griekse gehaktballetjes met tzatziki

Voor de balletjes heb je nodig;
– 500 gram rundergehakt
– 1 teen knoflook (uitgeperst)
– 1 eetlepel paneermeel
– snuf paprikapoeder
– snuf komijn
– peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het gehakt met alle andere ingrediënten. Draai er balletjes van en druk deze een beetje plat.
Grill ze kort om en om in de grillpan en zet ze dan ca 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Voor de tzatziki;
– 125 ml Griekse yoghurt
– 1 teen knoflook
– halve komkommer (met schil)
– paar druppels citroensap
– beetje dille
– peper en zout

Rasp de komkommer boven een vergiet. Druk met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Herhaal dit nog twee keer en dep droog met keukenpapier.
Doe de yoghurt in een kom en pers de knoflook uit. Doe de knoflook, komkommer, dille en het citroensap bij de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de gehaktballetjes en tzatziki met pitabroodjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *